Приложението Google Pay вече е достъпно и в България

Google Pay предлага бърз, лесен и сигурен начин за плащане в магазините
(снимка: Google)

Приложението за безконтактни плащания Google Pay вече е достъпно и за потребителите в България. Досега то се предлагаше у нас единствено чрез банкови посредници.

„Днес предприемаме сериозна стъпка към по-опростен, сигурен и удобен начин за разплащания със стартиране на приложението Google Pay в България за потребителите на смартфони с Android”, обявиха от интернет гиганта.

Мобилното приложение Google Pay обединява всичко необходимо при разплащане, като предлага бърз и лесен начин за плащане в магазините, докато защитава информацията за направеното плащане с множество нива на сигурност.

Освен това Google Pay улеснява съхраняването на бордни карти, осребряване на точки за лоялни клиенти и управлението на разплащателните карти.

В допълнение, вече е осигурена и поддръжка на Google Pay за Wear OS в България, което още повече улеснява разплащанията – само с едно почукване на смарт часовника. Google ще обяви скоро още функции и партньорства.

За сигурност на плащанията се използва многопластов подход. При плащане в магазин, например, с търговеца се споделя номерът на виртуалната карта вместо действителния номер на сметка. Ако телефонът е изгубен или откраднат, потребителят може да го намери, заключи или да изтрие информацията от устройството си с помощта на функцията „Намери моето устройство”.

Приложението Google Pay понастоящем е достъпно в над 30 държави по света. Притежателите на Android устройства могат да го свалят безплатно от официалния магазин Google Play.

Даунлоуд: Google Pay

Коментари по темата: „Приложението Google Pay вече е достъпно и в България”

добавете коментар...

  1. DV

    С карти на банка ДСК не работи.

  2. qs

    i google taka mislat umniko

  3. fg

    tova e stara informaciq tupaci

Коментар