Acronis ребрандира основния си продукт за лична киберзащита

Интеграцията на киберсигурност и бекъп на данни в едно решение прави защитата по-естествена (снимка: Acronis)

Компанията за киберзащита Acronis ребрандира един от основните си продукти. На пазара вече е достъпен Acronis Cyber Protect Home Office, познат в миналото като Acronis True Image.

Новото име е отражение на развитието на продукта от софтуер за създаване на резервни копия до решение, което осигурява пълна киберзащита от следващо поколение – анти-малуер, бекъп и лесно управление, обединени в един интегриран инструмент, поясниха от компанията.

Acronis Cyber Protect Home Office включва редица възможности за противодействие на съвременните киберзаплахи и осигуряване на пълна защита на данните. Интеграцията на киберсигурност и бекъп на данни в едно решение не само прави защитата по-естествена и достъпна, но също така предоставя разширени възможности, които самостоятелните решения не могат – като например автоматично възстановяване на всички данни, повредени по време на атака с рансъмуер.

Усъвършенстваният анти-малуер доказано открива и спира най-новите киберзаплахи в реално време, включително атаки от вида „Zero Day”, които не са срещани досега. Защитата е разширена и се използва и от приложения за видеоконференции като Zoom и Microsoft Teams, като така се предотвратява достъпа на атакуващите до данните по време на преноса им.

Acronis Cyber Protect Home Office е решение за защита на индивидуални потребители и домашни офиси, особено в условията на отдалечена работа и разпръсната ИТ инфраструктура, подчертават от разработчика.

Коментар