Cooolbox влиза на пазара за домашен интернет в София

Домашните потребители в София имат още един избор на интернет доставчик
(снимка: CC0 Public Domain)

Пловдивската фирма Cooolbox започва да предлага интернет за домашни потребители и в София. Първоначално услугите на компанията ще са достъпни за потребителите в кварталите „Младост 1А” и „Младост 3”.

Cooolbox е изградила 100% собствена инфраструктура в Младост, която осигурява изцяло oптична връзка със скорост до 1 Gbps и бърза диагностика. Присъединяването на потребители към мрежата става без инсталационна такса и след сключване на безсрочен договор.

Навлизането на пазара за домашни потребители в столицата е следващ етап в развитието на компанията, която вече е утвърден доставчик в Пловдив и Велико Търново, а също така предлага интернет решения за бизнеса в София още от 1997 г.

Услугата за домашни потребители „CooolNet” стъпва на мрежа, изградена по „единствената по рода си” технология Active Optical Network (AON). До дома на всеки клиент достига самостоятелно оптично влакно, директно от техническия център на Cooolbox, което не е споделено с други потребители. Същата технология използва и Google при изграждане на своята мрежа в САЩ.

Договорът за „CooolNet” е безсрочен и дава възможност за евентуално прекратяване във всеки момент, без скрити условия и необходимост от заплащане на неустойки, подчертаха от компанията.

Цената на CooolNet услуга с 1Gbps Ethernet интерфейс е 24,90 лв. на месец, по информация от сайта на компанията. Максималната скорост за български и международен даунлоуд е 950 Mbps, обичайно наличната е 760 Mbps, а минималната, която гарантира доставчикът, е 190 Mbps. Обичайната скорост за ъплоуд е 760 Mbps за България и 80 Mbps за международния трафик.

Коментари по темата: „Cooolbox влиза на пазара за домашен интернет в София”

добавете коментар...

  1. flashko

    Живея в Кичука в Пловдив. Техен абонат съм от когато предложиха услуга в района. В редките случаи когато има проблем, поддръжката е на ниво. Уникално отношение към клиента.

  2. slavimaster

    от 12 години съм техен абонат най добрия доставчик и съпорт.

  3. :o)

    дай боже повече конкуренция и млади свежи Български фирми
    да го дуфат монополистите телеком оператори 🙂

  4. Чакаме ...

    Не е до сещане,нали разбирате колко е лесно с монополисти да се бориш….

  5. Доволен

    Екипът за поддръжка реагира в неделя и възстановиха прекъснато трасе в рамките на 2 часа. От 2 години съм клиент.

  6. LUD

    Сетиха се и за домашни потребители тук след 8 години чакане

Коментар