Canyon пусна два смарт часовника за първолаците

Tony KW-31 e оригиналeн детски телефон във формата на часовник
(снимка: Canyon)

Два нови модела детски смарт часовници на Canyon ще осигурят на родителите постоянна връзка с първолаците и безопасност на най-малките ученици. Умните устройства Tony KW-31 и Sandy KW-34 вече са достъпни в търговската мрежа у нас.

Детски телефон във формата на часовник – това е Tony KW-31, предназначен за връзка с детето по време на училище и извънкласни дейности. Подходящ е за деца над петгодишна възраст, като за правилното му функциониране не се изисква връзка със смартфон, а освен това включва седем образователни игри, калкулатор, будилник, календар и хронометър.

Моделът разполага със слот за 2G SIM карта, което позволява на малките потребители да получават и изпращат обаждания и SMS съобщения по всяко време.  Камерата и диктофонът дават възможност за запазване на снимки и гласови съобщения, а слотът за microSD карта позволява съхранение на музика или аудио книги, както и тяхното възпроизвеждане чрез вградения високоговорител.

Tony KW-31 има стилен дизайн, ясен LCD дисплей с резолюция 240×240 пиксела и оригинален интерфейс. Литиево-полимерна батерия 380 mAh поддържа устройството в работно състояние до четири дни в режим на готовност и до два дни в процес на активна употреба.

Телефонът е устойчив на механични повреди и трудно може да бъде загубен. Продава се с 12 месеца гаранция в три цвята – розово, черно и жълто-сиво – на препоръчителна цена от 49,90 лв.

Sandy KW-34 осигурява постоянна безопасност за децата
(снимка: Canyon)

Детският смарт часовник Sandy KW-34 предлага всички функции за проследяване на местоположението на детето и аварийна комуникация с него. Той отговаря на търсенето от страна на все повече родители на безопасност за детето си и възможност да се свържат с него при всякакви обстоятелства.

Чрез поставяне на 2G SIM карта в Sandy KW-34 може да бъде проследено точното местоположение на детето чрез смартфона на родителя, с помощта на приложението Canyon Life. Благодарение на GPS модула, местоположението на детето се определя с точност до 5 метра. Смарт часовникът е снабден и с бутон за бърза комуникация с родител или настойник.

Моделът разполага с функционалност за определяне на безопасна зона за движение на детето от родителя и изпращане на специално известие, когато детето напусне установената безопасна зона.

Уникален за Sandy KW-34 е неговият сензорен дисплей с диагонал от 1,44 инча и резолюция от 128×128 пиксела. Часовникът е малък и лек, с тегло само 42 грама, и е снабден с приятна на допир и модерен дизайн силиконова каишка.

Освен това поддържа важни функции като приемане и осъществяване на повиквания, будилник, крачкомер, камера и игра. Вградена технология удължава живота на батерията до четири дни с едно зареждане.

Смарт часовникът Sandy KW-34 се предлага на пазара в синьо-сиво и розово-сиво и гаранция от 12 месеца на препоръчителна цена от 65,90 лв.

Коментар