AMD отвори нов проектантски център в Румъния

AMD разширява инженерното си присъствие в Европа с отваряне на нов център в Румъния
(снимка: AMD)

AMD обяви откриването на нов център за проектиране в Румъния. Разположен в град Яш, развойният център ще наеме екип от инженери за разработка на хардуерни и софтуерни иновации за компютърните решения на компанията

„Разширяваме присъствието си в Европа с откриването на нов проектантски център в Яш”, каза Стивън Хесли, корпоративен вицепрезидент на поделението Silicon Design Engineering в AMD. Стойността на инвестицията не беше съобщена от компанията.

„Нашият екип в Румъния ще се съсредоточи върху ключовите проектни разработки за бъдещите архитектури на централните процесори и технологията AMD Infinity Fabric, които ще помогнат за ускоряване на работата в изчислителни среди от следващо поколение”, допълни Хесли.

Отварянето на нов проектантски център в Европа с планове за бъдещо разширяване подчертава ангажимента за компанията за развитие на инженерни таланти в региона.

Същевременно, в условията на глобален недостиг на полупроводници, големите чипмейкъри обявиха планове за разширяване на производството. Изграждането и пускането на нови мощности обаче ще отнеме години, а дотогава повечето индустриални сектори ще продължат да страдат от дефицита на чипове.

Коментари по темата: „AMD отвори нов проектантски център в Румъния”

добавете коментар...

  1. еХперт

    За пореден път ни заобиколиха като гьол, в който никой не иска да стъпи. Майкрософт отидоха в Гърция.

  2. Йордан

    Браво на румънците!

Коментар