Руски екип снима първия игрален филм на МКС

Юлия Шерепилд ще изиграе ролята на хирург, който отива на спешна мисия на МКС
(снимка: Роскосмос)

На ход са снимките на първия пълнометражен филм, който ще бъде заснет в космоса – на Международната космическа станция – след като руският актьор Юлия Шерепилд и режисьорът Клим Шипенко се качиха на Международната космическа станция.

Техният филм „Предизвикателството” ще включва около 35-40 минути сцени, заснети на космическата станция, според Ню Йорк Таймс. Филмът разказва за хирург (Шерепилд), който отива на спешна мисия на МКС, за да спаси живота на космонавт (Шипенко).

Двамата космонавти, които вече бяха на МКС, заснеха кадър, в който героят на Шерепилд излиза от капсулата и влиза в станцията. Шерепилд и Шипенко ще снимат сцените през следващите няколко седмици, преди да се върнат на Земята на 17 октомври, съобщи Engadget.

Това не е първият филм, който се снима на МКС. По-рано там бяха направени документални филми, проекти за виртуална реалност и даже кратък филм, наречен „Апогей на страха”. Все пак това е първият пълнометражен игрален филм, заснеман точно на МКС.

Американският актьор Том Круз се надяваше да направи първия игрален филм в космоса с помощта на НАСА и SpaceX, но руският екип го изпревари. Роскосмос обяви план за изпращане на актьор на МКС скоро след като се появи информация за филма на Круз през май 2020 г.

Времето ще покаже дали „Предизвикателството” си струва. Независимо от това творците зад проекта вече са оставили своя малък, но важен отпечатък в кино-историята.

Коментари по темата: „Руски екип снима първия игрален филм на МКС”

добавете коментар...

  1. Симо

    Сталкер, ама къде са зомбитата

  2. :o)

    Пуснах сълза за Том Круз.
    Филми в космоса се правят откакто Американците стъпиха на луната.
    А дали някой ще снима игрален филм в космоса или в студио – каква е разликата?
    Все е измислица, пардон филм.

Коментар