Мащабен пробив в Twitch разкри ценна информация

Печалбите на стриймърите в Twitch станаха обществено достояние
(снимка: CC0 Public Domain)

Платформата за стрийминг Twitch стана жертва на пробив, който разкри огромни количества поверителна информация за компанията и за печалбите на стриймърите. Повече от 100 GB данни бяха публикувани онлайн в сряда.

Документите разкриват, че най-добрите стриймъри на Twitch са спечелили милиони долари от компанията, която е собственост на Amazon. Twitch потвърди проблема и заяви, че „работи спешно”, за да разбере степента на щетите.

С публикация в Twitter компанията заяви, че ще извести общността „веднага щом бъде налична допълнителна информация”, предаде BBC.

„Списъкът с печалбите отразява моите приходи 100% вярно”, коментира един от стриймърите на Twitch – BBG Calc. Друг потвърди, че приходите му са отразени „точно”, а трети посочи, че данните са „приблизително правилни”.

Тези, които стоят зад пробива, твърдят още, че са се сдобили и с изходния код за самата видео платформа.

Очаква се пробивът да окаже огромно влияние върху онлайн индустрията. Освен, че е изключително смущаващо и унизително за компанията, събитието се случва в момент, в който конкурентни платформи като YouTube Gaming предлагат огромни възнаграждения, за да привлекат игрови таланти.

Така че последствията от разкриването на финансовата информация могат да бъдат значителни не само за Twitch, но и за цялата онлайн индустрия, смятат анализаторите.

Коментар