Всички нови устройства на Acer идват с антимикробно покритие

Новите продукти на Acer ще имат сребърно-йонно покритие, което ще убива микроорганизмите
(снимка: Acer)

Лаптопи, геймърски компютри и всички други нови продукти с марката Acer вече ще имат антимикробно покритие, стана ясно на глобалната конференция на компанията – Next@Acer 2021.

В отговор на притесненията на потребителите заради пандемията и повишеното внимание към опазването на здравето в компанията са разработили сребърно-йонно покритие, което ще намира място на повърхността на всички нови продукти.

Проведените изпитания с новото покритие са показали, че сребърно-йонният филм убива 99,9% от микроогранизмите, които могат да се намерят по често докосваните елементи от повърхността на електрониката.

В същото време сребърните йони са безопасни за здравето и не пораждат странични ефекти, каквито са налице при повечето други антимикробни покрития. Това дава основание на производителя да нарече сребърното покритие „идеално” антимикробно решение.

Подобни технологии имат огромно значение в днешния свят на хибридно работене и хибридно учене. След пандемията в целия свят се промениха начините, по които взаимодействаме помежду си и с устройствата, които използваме, казват от Acer.

Сребърно-йонното покритие ще се вгражда в лаптопи и компютри, дисплеи, проектори, аксесоари и дори облекла, уточниха от тайванския производител.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар