Микроцентрове за данни се доставят готови за месец

Микроцентровете Easy могат да бъдат внедрени рентабилно във всяка локално разпределена система
(снимка: Schneider Electric)

Нова серия микроцентрове за данни, предназначени за стандартни ИТ среди и търговски обекти, въвежда компанията Schneider Electric. Моделите Easy Micro Data Center са проектирани да доставят цялата необходима инфраструктура за поддръжка на приложенията за локално разпределени системи (edge computing).

Микроцентровете за данни Easy имат мрежова свързаност с уеб-базирано дистанционно наблюдение и включват допълнителни опция за платформата EcoStruxure IT на Schneider Electric, като информация в реално време и пълна видимост от всяка локация. Те са съвместими с наскоро лансираните ракове и шкафове Easy.

Предварително интегрирани на фабрично ниво и изпратени директно до обекта, микроцентровете за данни се предлагат в комплект с гамата  Easy UPS от непрекъсваеми източници на захранване на Schneider Electric, както и със захранващите разпределителни блокове (PDU) от серията Easy, сензори за околната среда и прецизно охлаждане.

Високото ниво на предварителна интеграция и тестване улеснява фазите на проектиране и внедряване, като дава възможност на доставчиците на ИТ решения, системните интегратори и дистрибуторите с добавена стойност (VAR) да изпълнят спецификациите и да доставят Easy Micro Data Centers до обекта в рамките от 4 до 6 седмици.

Предвид размера и интегрирания дизайн, микроцентровете Easy могат да бъдат внедрени рентабилно във всяка локално разпределена система или ИТ локация. Проучвания на Schneider Electric установяват, че микроцентровете спестяват между 42% и 48% от разходите, в сравнение с традиционното централизирано съоръжение.

Моделите Easy Micro Data Center C-Series се предлагат в затворени шкафове за полуконтролирани, търговски обекти като стандартен офис или бизнес помещение. Easy Micro Data Center S-Series включва вентилирани шкафове за интеграция в стандартни ИТ среди като мрежови и сървърни помещения.

Микроцентровете за данни са подходящи за приложения с ниска латентност в сферата на банкирането и финансите, търговията на дребно, местното самоуправление, здравеопазването, хотелиерството и образованието. Те могат да се поддържат дистанционно чрез приложението EcoStruxure IT, базирано на облачен софтуерен пакет.

В допълнение, Easy моделите се предлагат в комплект с наблюдение на околната среда и физическа сигурност, за да предоставят защита срещу неоторизиран достъп. Моделите  от сериите S и C са достъпни в избрани страни чрез партньорите, ИТ дистрибуторите и интеграторите на компанията, както и директно от Schneider Electric.

Коментари по темата: „Микроцентрове за данни се доставят готови за месец”

добавете коментар...

  1. :o)

    Високото ниво на предварителна интеграция и тестване улеснява фазите на проектиране и внедряване, като дава възможност на доставчиците на ИТ решения, системните интегратори и дистрибуторите с добавена стойност (VAR)

    Мен ако питаш, това показва, колко пада нивото на компетентност във въпросните горе типове компании. Щом вече им нямат вяра сами да ги сглобявят, СМЯТАЙ 🙂

Коментар