Intel е решен да настигне и задмине Закона на Мур

Пат Гелсингър вярва, че Intel е способен да ускори действието на Закона на Мур
(снимка: Intel)

Intel използва импровизираната сцена на събитието Innovation за нещо повече от обявяване на процесорите Alder Lake. Главният изпълнителен директор Патрик Гелсингър събра смелостта да обяви, че „Законът на Мур е жив”.

Известно е, че към средата на последното десетилетие правилото, формулирано от един от основателите на компанията Гордън Мур, забави темпо – удвояването на плътността на транзисторите се случваше на всеки две години и половина, а не на всеки 18 месеца, както беше по-рано.

Но Патрик Гелсингър е убеден, че иновациите, въведени от Intel, ще позволят на компанията през следващите десет години не само да настигне закона на Мур в класическата му интерпретация, но и да ускори действието му, отбелязва PC World.

Нещо повече, компанията се гордее, че нито един конкурент не може да се сравни с Intel по скорост на увеличаване на плътността на транзисторите.

Intel вярва, че ще изпревари конкурентите в литографската област до средата на десетилетието, като усвои пет нови технологични процеса през следващите четири години.

Коментари по темата: „Intel е решен да настигне и задмине Закона на Мур”

добавете коментар...

  1. Бай Х.

    Ми айди де, ма то само с приказки не става.

  2. 112

    Дрънканици, нека излязат от сегашния застой пък тогава да приказват …

Коментар