Facebook се преименува, но не съвсем

“Всички наши продукти вече споделят нова визия: да помогнат за оживяване на метавселената”, заяви Марк Зукърбърг при обявяване на промените във Facebook
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook)

Facebook отчасти отговори на очакванията на интернет публиката. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг говори снощи във Facebook Connect, за да обяви поредица от новини. По-специално, че компанията променя името си.

Оказа се обаче, че новото име изобщо не е Horizon, каквито информации изтекоха по-рано. Бившата Facebook компания вече се казва Meta. Но не става дума за промяна на името на социалната мрежа.

Променено е името на компанията майка, която съчетава социалната мрежа Facebook, Facebook Messenger, Instagram и WhatsApp, проекта за виртуална реалност Oculus, платформата за сътрудничество Workplace, проекта за смарт дисплей Portal и дигиталния портфейл Novi. Корпоративната структура на компанията няма да се промени.

“Нашата мисия остава същата – да продължаваме да обединяваме хората. Нашите приложения и техните марки не се променят. Ние все още сме компания, която разработва технологии за хората”, заяви Марк Зукърбърг.

“Но всички наши продукти, включително нашите приложения, вече споделят нова визия: да помогнат за оживяване на метавселената. И сега имаме име, което отразява широчината на това, което правим”, допълни основателят на Facebook.

Оттук нататък компанията първо ще се насочи към метавселената, а не към Facebook. Това означава, че с течение на времето няма да имате нужда от акаунт във Facebook, за да използвате другите услуги, поясни Зуки.

“Тъй като новата ни марка започва да се появява в нашите продукти, се надявам, че хората по света ще научат за Meta и бъдещето, което отстояваме”, обобщи мениджърът.

Коментари по темата: „Facebook се преименува, но не съвсем”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    My lighthouse hurts

  2. Думдум

    С тая метавселена, не ти трябват метаамфетамини 🙂

Коментар