Кметове на мегаполиси в САЩ искат заплати в биткойн

Биткойн се превърна в ключова тема на кметските избори в САЩ
(снимка: CC0 Public Domain)

Ерик Адамс, избран за кмет на Ню Йорк, заяви, че би искал да получи първите си три заплати в биткойни. Бившият полицейски капитан беше избран да поеме поста след края на мандата на кмета Бил де Блазио през януари.

С публикация в социалните мрежи, Адамс каза, че иска да превърне Ню Йорк в „център на индустрията на криптовалутите”, отбелязва BBC. Коментарите на Адамс изглежда са опит да „надскочи” кмета на Маями Франсис Суарес, който заяви в Twitter, че иска да вземе първата си заплата в биткойни, след като бъде преизбран. Суарес също бе казал, че иска да превърне Маями в център за иновации в криптовалутите.

Сега Адамс вдигна залозите, като поиска не само първата, а първите три заплати да дойдат във вид на биткойни. „В Ню Йорк всичко е голямо, така че ще взема първите си три чека за заплати в биткойни, когато стана кмет”, написа Адамс в Twitter.

„Ню Йорк ще бъде център на индустрията на криптовалутите и други бързо развиващи се, иновативни индустрии! Просто изчакайте!”, написа Адамс, който е демократ, беше избран във вторник и ще стане вторият чернокож кмет на града.

Не е ясно дали кметът на Ню Йорк ще се впусне в създаването на нова криптовалута. През август Суарес помогна за създаването на криптовалута, наречена MiamiCoin, управлявана от организация с нестопанска цел CityCoins. Проектирана е така, че да изпраща 30% от стойността на валутата, която е създадена на компютъра, до градския бюджет, и вече е събрала 7 милиона долара за Маями.

Адамс, от своя страна, заяви пред радио Bloomberg, че би искал да направи нещо подобно в Ню Йорк. Междувременно криптовалутите остават обект на остри критики заради своето въздействие върху околната среда.

Коментари по темата: „Кметове на мегаполиси в САЩ искат заплати в биткойн”

добавете коментар...

  1. Симо

    #LetsGoBrandon

Коментар