Илон Мъск искал да напусне работата си

Илон Мъск е известен с ексцентричните си изявии, нетипични за мениджър от високо ниво
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск написа в Twitter, че иска да да напусне работата си и да стане инфлуенсър на пълно работно време. Феновете му смятат, че той и в момента е инфлуенсър.

Ексцентричният шеф е известен с изявите си, крайно нетипични за мениджър от подобно високо ниво, и с дръзките си изказвания из социалните мрежи. Сега обаче Мъск изглежда надмина всичко, изречено досега. Той заяви, че „мисли да напусне работата си и да стане инфлуенсър на пълен работен ден” – и запита хората за тяхното мнение.

Туитът на Мъск беше посрещнат с много ентусиазъм от потребителите на Twitter. Мнозина предложиха на Мъск – един от най-богатите хора на света – да му дадат съвети как да увеличи броя на гледанията в YouTube.

„Мисля да напусна работата си и да стана инфлуенсър на пълен работен ден”, гласеше публикацията в Twitter, където босът има повече от 65,8 милиона последователи. Голям брой хора отговориха на шефа на Tesla, че той и в момента не е нищо по-малко от инфлуенсър.

Това не е първият път, когато Илън Мъск споделя публично умората си от правилата на света на корпоративните организации и желанието си да избяга от тях. По-рано известният технологичен предприемач също е предизвиквал подобно обществено вълнение, коментирайки, че мечтае да се оттегли от позициите си на главен изпълнителен директор в технологичните си компании – и да се занимава само с инженеринг.

Коментар