Apple се цели в милиард Android потребители с евтин iPhone

Бюджетен iPhone SE ще се бори за вниманието на Android потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple планира да пусне най-достъпния си като цена айфон с 5G възможности през 2022 г., с който се прицелва в потенциална клиентска база от над един милиард потребители на Android устройства.

Наскоро известният анализатор Минг-Чи Куо разкри, че компанията от Купертино подготвя за пазара 3-то поколение на „бюджетния” iPhone SE. Очаква се евтиният айфон да се появи през първата половина на 2022 г.

Анализатори на J.P Morgan вярват, че новият смартфон има шанс да привлече 1,4 милиарда потребители на Android, както и 300 милиона по-стари собственици на iPhone, предаде 9to5Mac.

Но в тяхната прогноза не се посочва дори приблизителната времева рамка, в която Apple може да привлече тази огромна част от потребителите на смартфони.

Очаква се продажбите на iPhone SE през 2022 г. да достигнат 30 милиона броя, а общите продажби на iPhone да нараснат до 250 милиона, или с 10 милиона повече, отколкото през 2021 г.

Във всеки случай Apple ще се възползва от този смартфон, тъй като почти всички съвременни „андроиди” от среднобюджетния сегмент имат 5G поддръжка. iPhone SE 3 ще се конкурира с тях.

Коментари по темата: „Apple се цели в милиард Android потребители с евтин iPhone”

добавете коментар...

  1. SoC

    и колко ще е евтин евтиния айфон… 999.95 $ ?

Коментар