Endava вече оперира в четири български града

„България винаги е била жизненоважен за нашето развитие пазар”, заяви Дариус Стефан
(снимка: Endava)

Британската софтуерна компания Endava, която присъства в България от 2017 г., вече оперира от 4 града на страната, като миналия месец обяви разширяването си в Пловдив, Варна и Русе. Новите хъбове ще допълнят екипите, които се намират в София и вече работят за компанията.

В момента над 5000 служители в региона (България, Молдова, Румъния) са ангажирани в проекти на клиенти в сферата на плащанията, финансовите услуги, TMT (технологии, медии и телекомуникации) и логистиката, съобщиха от Endava.

„България винаги е била жизненоважен за нашето развитие пазар, защото тук имаме много талантливи софтуерни инженери, както и работеща интернет инфраструктура”, заяви Дариус Стефан, мениджър на Endava България. Той припомни, че тази година компанията премина към хибриден модел на работа, откри нови оперативни центрове в общности с голям потенциал за развитие и консолидира дейността във вече съществуващите.

„Постигнахме растеж в офиса на Endava в София. Започнахме да привличаме хора в Пловдив, Варна и Русе, като по този начин формирахме първите екипи на Endava извън столицата. Дадохме възможност на нашите хора непрекъснато да се учат, развиват и израстват в своята ИТ кариера”, допълни Дариус Стефан.

Междувременно Endava обяви, че вече над 10 000 служители работят за компанията в световен мащаб, наети в близки до клиентите места в Западна Европа, Обединеното кралство, Съединените щати, Австралия и Сингапур, както и в развойни центрове в Централна Европа и Латинска Америка.

Десетте хиляди служители на Endava работят в многофункционални екипи от софтуерни инженери. Този подход позволява на компанията да диверсифицира и развива както гамата от умения и способности на своите екипи, така и различните типове проекти, по които работи, като поема пълна отговорност за сложни решения, които доставя на различни индустрии.

Коментар