Анти-5G джаджи се оказаха радиоактивни

Оказва се, че анти-5G продукти, предлагани на пазара, излъчват опасна радиация
(снимка: ANVS)

Колиета и други аксесоари, за които доставчиците твърдят, че „защитават хората от 5G мобилни мрежи”, изглежда се оказаха радиоактивни. Това стана ясно от официално изявление на европейски регулатор.

В Нидерландия Органът за ядрена безопасност и радиационна защита (ANVS) издаде предупреждение за десет продукта, за които е установил, че излъчват вредно йонизиращо лъчение, съобщи BBC. Агенцията призова хората да не използват продуктите, защото могат да причинят вреда при продължително носене.

Световната здравна организация твърди, че 5G мобилните мрежи са безопасни и не се различават фундаментално от съществуващите 3G и 4G сигнали. Има обаче все повече данни, че 5G не са чак толкова безобидни. Едно от първите задълбочени проучвания по тази тема в Европа разкри, че новата генерация безжични комуникации може да има канцерогенно влияние.

Анти-5G джунджуриите обаче излъчват опасна радиация. Сред тях има маска за сън, гривна, колие, а даже и гривна за деца. „Не ги носете повече, приберете ги безопасно и изчакайте инструкциите за връщане”, се казва в изявление на ANVS.

„На продавачите… е казано, че продажбата е забранена и [продуктите] трябва да бъдат спрени незабавно – както и че трябва да информират своите клиенти за това”, гласи още официалното изявление на регулатора.

ANVS публикува на своя сайт пълен списък на продуктите, които идентифицира като радиоактивни.

Коментари по темата: „Анти-5G джаджи се оказаха радиоактивни”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    5G мрежите са толкова обемисти, като честоти, че не е възможно да са различно. Има изледване за влиянието върху кислородните мулекули, което води до поставянето на множество излъчватели на малко пространство.

Коментар