Nike си купи фирма за виртуални маратонки

Виртуални маратонки за над 3 млн. щатски долара вече е продал стартъпът RTFKT
(снимка: RTFKT)

Nike придоби стартъп, наречен RTFKT (произнася се като „артефакт”), който ще помогне на компанията да ускори своята „цифрова трансформация”. RTFKT, основана в началото на 2020 г., създава „маратонки и колекционерски стоки, готови за метапространството”. За всичките ѝ цифрови стоки хората плащат реални пари.

Пазарът на виртуални стоки обещава да продължи да расте, докато човечеството напредва към метапространството – бъдеща версия на интернет, в която хората ще могат да взаимодействат във виртуален свят чрез свои дигитални аватари. Изглежда, че Nike има големи планове за присъствие във виртуалните светове и залага доста на RTFKT и неговия екип, който ще се присъедини към компанията.

„Придобиваме много талантлив екип от създатели с автентична марка. Нашият план е да инвестираме в марката RTFKT, да обслужваме и развиваме тяхната иновативна и творческа общност, да разгърнем дигиталните възможности на Nike”, казва Джон Донаху, президент и главен изпълнителен директор на Nike, цитиран от Engadget.

С публикация в Twitter стартъпът уверява, че „ще продължи да развива своите марка, иновации, продукти и общност – с ресурси и таланти на Nike”.

По-рано тази година RTFKT пусна три вида NFT маратонки с цени от 3000, 5000 и 10 000 долара. Само за седем минути над 600 души закупиха свои собствени виртуални чифтове за общо 3,1 милиона щатски долара.

Съвсем наскоро стартъпът представи и свой проект за своеобразни цифрови аватари, наречен CloneX. RTFKT нарича CloneX своя „най-амбициозен проект досега”, тъй като бележи началото на екосистема от аватари, готови за метапространството.

Коментари по темата: „Nike си купи фирма за виртуални маратонки”

добавете коментар...

  1. :o)

    как ще са глупости бе… щом Цукърбърг е казал че метавселената ще е най-важното нещо
    за човешката цивилизация всичко живо за това говори и се подготвя…реалния свят заеби го

  2. Ужас

    Аз не мога да разбера, защо ни занимавате с глупости?! Толкова добре ли ви плащат за реклама на поредната онлайн игра за губене на време?

Коментар