Американците влизат с аватари в метавселената

Всеки пълнолетен американец ще може да влезе в метапространството със собствен аватар
(снимка: Meta)

Тази седмица Facebook даде старт на проекта Horizon Worlds, който представлява виртуален свят под формата на аватари. Всеки пълнолетен гражданин (над 18 години) на САЩ или Канада може да се възползва от приложението.

Популяризирането на тази разработка е важна стъпка за американския холдинг, който се преименува на Меtа през октомври. Новото име е базирано на научно-фантастичния термин метапространство и има за цел да представи визията на Facebook за работа и игра във виртуалната реалност.

Досега всеки, който искаше да участва във виртуалния свят на сайта на Зукърбърг, трябваше да отговори на специална покана. От тази седмица това вече не е необходимо, съобщи CNBC. Трябват само навършени 18 години. Малолетни не се допускат поради рисковете за тях в интернет.

Засега потребителите на Horizon Worlds имат няколко опции – могат да си създават аватари без крака, които да „бродят” из анимирания свят, да участват в различни игри и да общуват помежду си.

През 2014 г. Facebook придоби VR разработчика Oculus за 2 милиарда долара и оттогава се бори да изведе технологията пред колкото се може по-широка аудитория.  Компанията е превърнала разработките на продукти и услуги за метапространството в свой основен фокус.

През юли за първи път Facebook обяви сформирането на екип, който ще работи  специално за развитието на метавселената. Андрю „Боз” Босуърт – вицепрезидент по разширена и виртуална реалност в Meta, ще започне активна дейност в тази посока от идната година. Финансовите разходи ще са на стойност около 10 милиарда долара.

„Ние се надяваме, че през следващото десетилетие метапространството ще достигне до милиарди хора, ще „стопанисва” милиарди долари за дигитална реклама и ще подкрепя бизнесите на милиони създатели и разработчици на проекти”, казва Зукърбърг.

Коментари по темата: „Американците влизат с аватари в метавселената”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Българин, е аз не те спирам да заработваш рублата ….

  2. :o)

    американците влизат в метавселената, а бай Пешо влиза с вестник Файнешънал таймс
    във външния кенеф. Но бай Пешо не знае английски…очевидно ще сере 😀

  3. 0мг Зук

    Това че аватарите нямат крака не е случайно. Репрезентура оконачтелния план, хората да седят на 1 място и да не шават много. За какво са ти крака като можеш в Мета да се придвижваш и без тях 🙂

  4. Българин

    Фофу, това че имаш някакви комплекси спрямо (бившата си?) страна .. не е мястото тук да ги избиваш.

  5. Фофу

    Българин лошо няма да кажаш нещо хубаво за Родопите, но ако крайната цел е пак е да ни казваш колко са тъпи американците …
    Ами първо гарантирам ти, че нито всички българи ще тръгнат из Родопите, нито всички американци към мета вселената.
    И да ти кажа, можеМ само да мечтаем за туристическият поток който щатите имат. Нека не забравяме, че имат уникални планаини, колорадският каньон, аризонските каквито бяха скални образоваия, Йошемити парка с гейзерите и хиляди др.
    И можеМ също само да мечтаем да видим някога поне ЕДИН парк рейнджър с джип, радио, връзка с централа и пр. каквито те имат.

  6. SoC

    Краката отделно ли се продават?

  7. :o)

    когато метавселената стигне до мен съм подготвил ножица за кабелите 🙂

  8. Българин

    Аз днес се разходих из Родопите. Уникални места видях, за които не съм и предполагал, че съществуват в България.
    Нека американците си стоят в мета вселената.

Коментар