AMD създава лаборатории за STEM обучение

AMD-базирани лаборатории подпомагат обучението на студенти по целия свят
(снимка: AMD)

AMD си партнира с организации от инициативата Digital Schools Awards, за да създаде учебни лаборатории в различни градове по света, които дават възможност на студентите за STEM образование (наука, технологии, инженеринг и математика).

Digital Schools Awards обединява ИТ сектора и образователните власти за насърчаване на нов образователен подход към използването на цифровите технологии в училищата. Партньори на инициативата са големи компании, водени от HP Inc.

AMD, от своя страна, се стреми да усъвършенства дигиталните умения в преподаването и ученето, да възнаграждава и признава добрите практики и да насърчава създаването на дигитални училищни общности за споделяне на опит и ползи от ефективното използване на технологиите.

„В AMD сме особено ангажирани да даваме възможност за развитие на въображението и креативността на следващото поколение учени, изследователи и иноватори. Работим с Digital Schools Awards и HP, за да разширим и подобрим използването на цифровите технологии за ученици и учители в Европа”, коментира партньорството Ан Фертита, старши мениджър в Global Community Affairs, AMD.

Коментар