Американка роди в Tesla, докато колата е на автопилот

Автопилотът на Tesla помогна на американка да роди второто си дете в колата
(снимка: семеен албум / The Philadelphia Inquirer)

Има непредвидени ситуации, с които човек не иска да се сблъсква в живота. Но се оказва, че електромобилите Tesla със своя автопилот могат да помогнат в трудни моменти.

На 9 септември 33-годишната Йиран Шери изпитала родилни болки посред нощ – точно както преди три години, когато се ражда синът ѝ Рафа. „Знаех си”, спомня си тя. „Казах на съпруга си: днес е същият ден, но не мисля, че ще се случи скоро”.

В 8:30 ч. мъжът води Рафа в детската градина, разказва The Philadelphia Inquirer. „Сложих го на задната седалка и отидох да проверя как е Йиран. Водите ѝ бяха изтекли няколко секунди преди това. Тя каза: заведете Рафа в градината, след това се върнете и ме вземете”, споделя съпругът.

Но тогава жената осъзнава, че е по-добре да отиде в болницата възможно най-скоро. Съпругът помага на жена си, която по това време почти не може да ходи, да се качи в колата и да приседне на пода пред пътническата седалка.

Авеню Ланкастър, по която се движи автомобилът, е пълна с коли – сутринта е и младата двойка попада в пиков час. Съпругът на Йирен поставя колата на автопилот и държи волана с една ръка, като от време на време поглежда към пътя.

Той насочва цялото си внимание към Йиран, която в този момент вече е започнала да ражда и сграбчва толкова силно ръката на мъжа си, че едва не я счупва.

20-минутното пътуване изглежда на семейството като два часа – всеки път, когато Йиран си поема дъх между контракциите, тя хвърля поглед към GPS-а, за да проследи напредъка им. И когато пристигат в болницата, Йирна прошепва: „О, Боже, Кийтинг. Тя излиза”.

Пред болницата вече ги чакат лекари: сестрите прерязват пъпната връв направо в колата.

Родителите искат да кръстят новороденото бебе Тес (на името на Tesla), но в края на краищата изоставят тази идея и дават на момичето двойното име Мейв Лили.

Коментари по темата: „Американка роди в Tesla, докато колата е на автопилот”

добавете коментар...

  1. :o)

    ех че плодовити бе 🙂

Коментар