Работници на Amazon излизат на протести, но ги уволняват

Работниците в складовете на Amazon се чувстват претоварени и недобре платени
(снимка: CC0 Public Domain)

Десетки складови работници в две съоръжения на Amazon близо до Чикаго организираха „предколедно” излизане на протест през най-натовареното време на годината, за да поискат по-добро отношение и по-високи заплати. Това се случва малко след като шестима служители на фирмата загинаха при срутването на неин склад в Илинойс от връхлитането на торнадо.

„Претоварени сме, дори когато има достатъчно хора, които могат да работят тук”, каза служител от центъра DLN2, цитиран от TechCrunch. „Не получихме обещаните бонуси. Тук има хора, които са били наети като постоянни работници, а след това са им отнети договорите и са оставени като временни работници”.

По думите на служителя, мястото е опасно, а от служителите се иска да работят твърде бързо. Работещите утринна смяна (между 1:20 сутринта и 11:50 сутринта) искат и повишение от 5 долара на час.

Преди да излязат навън, работниците представиха на ръководството петиция, в която се изброяват техните искания. Според служителите, отговор от мениджмънта няма – което е и повод за символичното им излизане от складовете.

Говорител на протестиращите заяви, че на работниците е съобщено от ръководството, че всеки, който е участвал в „разходката”, след това „може да остави служебния си бадж”, което означава, че няма да бъде върнат на работа. Връщайки се от символичното излизане, работниците са установили, че графиците им са празни и са били изключени за деня.

„Ние уважаваме правото на служителите да протестират и признаваме законното им право да го правят. Гордеем се, че предлагаме на служителите водещо заплащане, конкурентни предимства и възможността да се развиват с нашата компания”, каза говорител на Amazon.

Коментари по темата: „Работници на Amazon излизат на протести, но ги уволняват”

добавете коментар...

  1. sfgdgr

    Демокрация, сър!

Коментар