TP-Link пусна в България облачна услуга за умния дом

Tapo Care засича движенията в дома и изпраща известие на смартфона на потребителя 
(снимка: TP-Link)

Нова услуга от доставчика на мрежово оборудване TP-Link позволява по-бързо управление и съхранение на запис в облака. Решението Tapo Care е насочено към потребители с Tapo камери за видеонаблюдение, които поддържат интелигентни функции за безопасност на дома.

Tapo Care предлага съхраняване на видео в облака за 30 дни, както и функции за засичане на движение, разпознаване на хора и бебешки плач, а също и конфигуриране на зона за поверителност. Услугата позволява на потребителите да оптимизират използването на смарт камерите за домашно наблюдение.

Когато Tapo камерата е включена, данните заснети от устройството, могат да бъдат съхранени от Tapo Care без ограничения в капацитета. Потребителите могат да проверяват всички записани видеоклипове от всяко място, независимо от състоянието на камерата,  тъй като Tapo е облачна услуга за съхранение и в същото време гарантира, че поверителността и данните са напълно защитени.

Tapo Care може да наблюдава децата и да реагира на бебешки плач със съобщение до родителите
(снимка: TP-Link)

Междувременно TP-Link подобри алгоритъма на Tapo Care, за да поддържа по-мощни функции, като разпознаване на хора, идентифициране на плачещи деца или зона за поверителност.

Функцията за разпознаване на хора е актуализация на традиционната функция за засичане на движение, реализирана на много стандартни охранителни камери. По този начин потребителите могат точно да наблюдават движенията на хората, а известията ще се изпращат до смартфона само при нужда.

С вградената функция за разпознаване на бебешки плач камерата се превръща в монитор за наблюдение на деца, като съчетава функциите за разпознаване на хора и плача на бебета. Когато детето плаче, потребителите незабавно ще получат известие да отидат и да видят какво се случва.

Конфигуриране на зона за поверителност е още една от смарт функциите на услугата. TP-Link насърчава клиентите да ограничат определени зони, от които не е желателно да се съхранява информация, за да предотвратят записване на дейността в тях.

Облачната услуга Tapo Care е съвместима с камерите за видеонаблюдение от серията Tapo
(снимка: TP-Link)

Услугата Tapo Care е достъпна за безплатен пробен период през първите 30 дни. Потребителите трябва да инсталират и конфигурират камерата, да щракнат върху банера Tapo Care в приложението, да потвърдят правилата и условията и след това да ползват услугата в продължение на 30 дни безплатно.

Tapo Care може да бъде тествана в комбинация с продукти от гамата на Tapo. Достъпните абонаментни планове започват от 7,11 лв. на месец и варират в зависимост от броя на свързаните устройства и избраните опции.

Коментар