Футуристичен Mercedes идва с LG инфотейнмънт система

Инфотейнмънт системата IVI е създадена за извитата панорамна форма на MBUX Hyperscreen
(снимка: LG Electronics)

Инфотеймънт система от LG Electronics е една от основните характеристики на новия електрически седан Mercedes-Benz EQS EV от 2022 г. Усъвършенстваната IVI система се отличава с „Pillar to Pillar” (P2P) сензорен дисплей за интуитивно потребителско изживяване.

P2P дисплеят, вграден в MBUX Hyperscreen, се простира по цялата ширина на таблото. С уникалния си интериор и революционен интерфейс човек-машина, първият луксозен електрически автомобил на Mercedes-Benz задава футуристична тенденция в индустрията.

Хиперекранът MBUX Hyperscreen бе представен за първи път от Mercedes-Benz на CES 2021. Той се състои от няколко екрана, вкл. LCD, ICD (Instrument Cluster Display) и два OLED дисплея, а също от CID (Central Information Display) и CDD (Co-Driver Display) под стъклено покритие, което създава усещането за един непрекъснат дисплей.

Приложението на пластичната OLED (P-OLED) технология позволява на инфотеймънт системата в Mercedes-Benz EQS EV да показва чисти, ясни изображения и текст, а благодарение на тънките рамки без физически бутони потребителите получават интуитивен сензорен интерфейс с хаптичо докосване, с минимална необходимост от приучаване.

Системата IVI е специално създадена за извитата панорамна форма, която изисканият седан налага. Вътрешният изследователски институт на LG е разработил основните технологии, внедрени в дисплея: Curved Glass Forming, Surface Treatment и Curved Display Bonding.

Инженерите на LG и Mercedes-Benz AG са работили съвместно върху „in-vehicle” дисплеите като арматурни табла и навигационни системи, за да подобрят удобството и контрола на изживяването както за шофьора, така и за пътниците в колата.

Същевременно IVI системата в Mercedes-Benz EQS EV повишава нивото на безопасност чрез технологии, които се представят много над минималния стандарт при челен удар и сблъсък.

Коментари по темата: „Футуристичен Mercedes идва с LG инфотейнмънт система”

добавете коментар...

  1. Angelo

    УдЪр ли се пише…

Коментар