И такова чудо има – смарт-барбекю с Wi-Fi

Умните барбекюта с Wi-Fi връзка са разработка на американската фирма Weber
(снимка: Weber)

След умните прахосмукачки, бойлери и хладилници време е „смарт” да станат и… барбекютата. Щатска фирма на име Weber обяви, че вече предлага гама от интелигентни скари за 2022 г.

Независимо от източника на топлина – газ или пелети – всичките умни модели са оборудвани с фирмена технология за Wi-Fi връзка, съобщи за иновацията Engadget. Но за какво ѝ е на скарата Wi-Fi?!

Чрез безжичната връзка човек може да контролира и наблюдава своя грил от телефона си, като следи процеса на готвене, докато работи върху гарнитурите или пие питие с гостите си.

Технологията е разработена така, че може да предоставя рецепти, но също води „готвача” през целия процес на готвене, стъпка по стъпка: от това как да приготви месото до това кога да обърне пържолата и колко време да чака преди нарязване.

В опит да надхитри конкуренцията, приложението на Weber също така предоставя прогнозно време за приготвяне. В газовите си модели фирмата предлага и удобството да се наблюдава нивото на резервоара за газ – пак чрез смартфон приложението.

Смарт барбекюто разчита на технология за контрол на температурата чрез Wi-Fi връзка
(снимка: Weber)

Сред удобствата има и други улеснения от типа „как не съм се сетил по-рано”, като например вградени LED лампи за вечерно осветление. Те светват при повдигане на капака, за да осветяват скарата и храната върху нея. Осветяват се и страничните плотове.

Технологията за Wi-Fi връзка и управление помага и за контрол на температурата – от загряването до много висока температура до лекото и бавно опушване на храната.

Коментари по темата: „И такова чудо има – смарт-барбекю с Wi-Fi”

добавете коментар...

  1. :o)

    Това ми звучи като някой да закачи фитнес гривна на мотиката или греблото си.
    Да изпраща и получава данни колко пъти е копал 🙂
    Е*ем ти малоумните нововъведения ненужни на никой!

Коментар