Padvish EPS – опростен и достъпен антивирус

Интерфейсът е изчистен и модерно, с минимален набор от секции и опции
(екранна снимка: Padvish EPS)

Софтуерът Padvish EPS (съкратено от End-Point Security Edition) се явява удобен инструмент за защита на Windows компютри от всякакви кибер заплахи – вируси, червеи, троянски коне, шпионски софтуер, бекдори, рекламни модули и др.

Някои антивирусни решения могат да бъдат малко досадни за инсталиране, но не такъв е случаят с Padvish EPS, който изисква минимална намеса от потребителя. Интерфейсът е изчистен и изглежда модерно, с малък набор от секции и опции, което го прави много достъпно решение.

Както при повечето антивируси, основният раздел е посветен на обща информация като състояние на защитата в реално време, на защитната стена и актуализациите на базата данни.

Разделът „Защита” (Protection) дава достъп до функции като „Контрол на устройствата” (Device Control – позволява блокиране или разрешаване на свързани устройства), режим „Стелт” (Stealth) и файлове под карантина.

Въпреки цялостната си простота, Padvish EPS предлага възможност за някои основни настройки на мрежата и защитната стена за блокиране на нежелан трафик. В допълнение, програмата включва разбираеми и полезни функции като режим на игра и виртуална клавиатура.

Можете да сканирате файлове, папки и цели дискове както автоматично, така и ръчно
(екранна снимка: Padvish EPS)

 

Както се очаква, антивирусът поддържа сканирате на файлове, папки и цели дискове както автоматично, така и ръчно. Padvish EPS може да почиства, да поставя под карантина и да премахва съмнителни файлове, а също така включва система, която позволява изключване на файлове от бъдещи сканирания.

Тази програма изглежда и работи добре, но трябва да се има предвид, че все още се намира в ранен етап на развитие и може да изисква някои подобрения, включително във вирусната база данни.

Освен това би било чудесно, ако Padvish EPS предостави повече опции за конфигурация за защита в облака, разширения на файлове, сектори за зареждане, архивни изключения, евристичен анализ, приоритет на скенера и др.

Като се вземе предвид всичко дотук, Padvish EPS е достъпно антивирусно решение за начинаещи, което предлага основен набор от защитни функции за предпазване на компютъра от всякакви опасности.

Даунлоуд: Padvish EPS

Коментар