Wizz Air инвестира в Унгария с трети симулатор

7000XR за пълен полет (FFS) е третият симулатор на Wizz Air в Будапеща
(снимка: Wizz Air)

Авиокомпанията Wizz Air инсталира трети симулатор за пълен полет в своя тренировъчен център в Будапеща, Унгария. Инвестицията възлиза на 7,7 милиона евро, съобщиха от фирмата.

Новоизграденият симулатор 7000XR за пълен полет (FFS) на CAE, който симулира един от самолетите A320neo на Wizz Air, ще се присъедини към два други подобни симулатора и един фиксиран в тренировъчния център на авиокомпанията, увеличавайки капацитета за обучение с 33%.

Това е важен момент за Wizz Air, тъй като ще гарантира до 6800 допълнителни часа капацитет за FFS обучение, потвърждавайки ангажимента на авиокомпанията да наеме 4600 нови пилоти до 2030 г.

„Новият симулатор… ще подкрепи текущото набиране на пилоти в нашата мрежа. В допълнение това ще подпомогне нашите планове за ръст, докато индустрията продължава да се възстановява от пандемията”, коментира Майкъл Делехант, главен оперативен директор на групата и вицепрезидент на Wizz Air.

Съоръжението 7000XR в Будапеща симулира самолет A320neo на Wizz Air
(снимка: Wizz Air)

Над 1700 пилоти ще се обучават на новия симулатор всяка година, както и нови кадети, присъединяващи се от Wizz Air Pilot Academy, тъй като авиокомпанията планира да утрои размера на флотилията си през следващите десет години до 500 самолета.

Коментар