Започва масово тестване на Android приложения в Windows 11

Потребителите на Windows 11 скоро ще могат да пускате Android приложения на РС-тата си
(снимка: Microsoft)

Широк кръг потребители на Windows 11 ще получат през февруари достъп до предварителна версия на подсистема, която позволява стартиране на Android приложения на РС-тата, съобщи Microsoft.

Наред с това се очакват редица подобрения на системната лента със задачите, преработени приложения Notepad и Media Player, обяви в корпоративния Windows блог Панос Панай, директор продукти в Microsoft.

Най-забележителната иновация ще бъде възможността за стартиране на Android приложения в Windows 11. Става въпрос на този етап за „публична визуализация” на подсистемата, което означава, че фазата на тестване все още не е завършена и в някои случаи Android приложенията може да не работят коректно на компютри под Windows 11.

Microsoft започна да тества новия инструмент сред участниците в програмата Windows Insiders през октомври 2021 г., като им позволи да инсталират и стартират ограничен брой мобилни приложения от Amazon App Store. По-късно ентусиастите успяха да намерят решения за изтегляне и инсталиране на Android приложения на Windows 11 от Google Play Store.

Що се отнася до лентата на задачите, в нея ще се появят инструменти за включване и изключване на звука, както и опция за показване на часовника на допълнителни монитори. При първоначалното пускане на Windows 11 тези функции не бяха налични. Заедно с това се очаква поддръжка на джаджа за времето, която се тества от около един месец.

Потребителите ще получат и достъп до актуализирани приложения Notepad и Media Player, които бяха обявени миналата година и оттогава са тествани в бета версии за Windows 11. И двете стандартни приложения за Windows са преработени, за да съответстват на новата операционна система.

Коментари по темата: „Започва масово тестване на Android приложения в Windows 11”

добавете коментар...

  1. :o)

    С което Майкрософт неофициално признава , че всичките им собствени приложения са лайно и хората неслучайно предпочитат андроид или други разработчици на всякакъв софтуер.

Коментар