Google Cloud ще помага на бизнеса да внедри блокчейн

Блокчейн технологията вече присъства много сериозно в плановете на Google
(снимка: CC0 Public Domain)

Google Cloud разширява своето подразделение за дигитални активи, за да помогне на компаниите да възприемат блокчейн технологиите. Интернет гигантът създава група за изграждане на блокчейн бизнес.

Според публикации, Google Cloud активно наема служители с опит в блокчейн в своето подразделение за цифрови активи. На този етап компанията обмисля набора от блокчейн услуги, които може да предложи на своите клиенти.

„Има неща, които можем да направим, за да намалим трудността за някои клиенти да плащат за облачни услуги с помощта на криптовалути”, казва Ричард Уидман, ръководител на дигиталните активи в облачното подразделение на Google, цитиран от 9to5google.

Според него, организациите, които се занимават с разработване на дигитални активи, са капитализирани основно с криптовалути. Като цяло, Google Cloud позиционира новата си инициатива като начин да помогне на старите компании да модернизират бизнеса си.

По-рано този месец Google Labs сформира нова група за „блокчейн и други разпределени технологии за изчисление и съхранение от следващо поколение”. В допълнение, видео порталът YouTube, собственост на Google, заяви интереса си към блокчейн, NFT и Web3.

Коментар