Немечек България планира 15% увеличение на софтуерния екип

„За нас разрастването никога не е било на всяка цена. Винаги сме търсили устойчивост, здравословен ръст и дългосрочност в отношенията”, заяви Георги Брашнаров
(снимка: Маргарита Калудова / предоставена от Немечек България)

Над 20% ръст на приходите и близо 17% увеличение на екипа си отчете софтуерната компания Немечек България за 2021 година. Това е резултат от разширяването на дейността и стартиране на нови проекти за бизнес партньори като DocuWare, Bluеbeam, Vectorworks и WorkForce Software.

„Това безспорно са добри резултати… За нас обаче разрастването никога не е било на всяка цена. Винаги сме търсили устойчивост, здравословен ръст и дългосрочност в отношенията, както с бизнес партньорите ни, така и с хората в компанията. Все пак над половината от служителите ни са с нас вече над 5 години”, коментира Георги Брашнаров, основател и изпълнителен директор на Немечек България.

През 2022 година компанията планира да запази темповете на разрастване с поне 15% увеличение на служителите в София, Варна и Пловдив. Така в края на годината се очаква екипът вече да е между 450 и 500 души, като ще се търсят специалисти с опит в микросървисна архитектура, клауд технологии като Azure или AWS, DevOps и Full Stack експерти в различни комбинации – ReactJS и C#, ReactJS и Java.

„Както винаги за проектите на бизнес партньорите ни ще търсим оптималния баланс в привличането както на опитни професионалисти, така и на нови таланти. През 2021 година съотношението между двете групи е приблизително 50:50. Но ние не действаме като класическите аутсорсинг компании, които търсят силно фокусирано хора само за конкретни отворени позиции, а винаги сме готови да влезем в контакт с потенциално добри експерти и да ги включим в отбора си ”, обясни Теодора Борисова, мениджър „Наемане и задържане на таланти” в Немечек България.

Компанията ще продължи да инвестира в обучение на служителите и ще развива активно стажантската си програма. В Немечек България се организират около 50 специализирани обучения годишно. Чрез свободен достъп до едни от най-популярните обучителни платформи на глобално ниво служителите са преминали вече и през над 800 курса с различна насоченост и продължителност.

Над 90% от участниците в стажантската програма впоследствие продължават развитието си в Немечек България, като през 2021 година към екипа са се присъединили над 40 млади таланти.

Коментари по темата: „Немечек България планира 15% увеличение на софтуерния екип”

добавете коментар...

  1. Студентът

    Аз от тук се надявам някой с връзки нещо да ме вземе па си пробвам късмета. Иначе съм пуснал кандидатствания ама засега само чакам и чакам 🙁 …

  2. :o)

    Както винаги някой си е предал отчета и генерирал новина с това какво планира и
    какво му се иска и ще…а дали това някога ще стане реалност – никой няма да му го
    търси като отговорност 🙂

    П.С> ей студента по долу , ти малоумен ли си бе?
    Къде търсиш работа в коментари на статии – хвани отвори сайтовете обяви колкото щеш идиот 🙂

  3. Пишете, моля!

    Търся работа/стаж/intern/junior в София 3-ти курс съм от КСИ ФКСТ ТУ-София, имам опит с различни езици, технологии и фреймуърци.

Коментар