Orange Defender – пази компютъра от онлайн заплахи

Интерфейсът на Orange Defender е колиритен, с уголомен шрифт
(екранна снимка: Orange Defender)

Антивирусна програма Orange Defender обещава да защити компютъра от онлайн заплахи в реално време, като поддържа също режими на пълно, бързо и персонализирано сканиране и анализ на стартиращи програми

Целта на Orange Defender е да осигури виртуален щит, който може да защити компютъра от всякакъв тип злонамерен софтуер. Със защита в реално време и сканиране при поискване, това приложение се стреми да предотврати достигането на вируси и други заплахи до компютъра.

Интерфейсът на програмата е колоритен, с големи плочки и увеличен размер на шрифта. Всички опции са видими и лесно достъпни. За да гарантира защита по всяко време, антивирусът се позиционира в системната лента, след като бъде затворен. Но за разлика от други подобни решения за защита, може да бъде затворен завинаги, ако потребителят пожелае това.

Orange Defender разполага с няколко режима за сканиране. Програмата може да извършва бързо сканиране на системата, като анализира ключови области, в които обикновено проникват вирусите, както и пълно сканиране, което е много по-подробно и открива дълбоко скрити инфекции. Възможни са и персонализирани сканирания, при които потребителят избира отделни файлове или папки.

Програмата поддържа няколко режима на сканиране – бързо, пълно и персонализирано
(екранна снимка: Orange Defender)

Освен това Orange Defender може да анализира съдържанието на сменяеми устройства, които са свързани към компютъра. В допълнение, с т.нар. „Скенер на живо” програмата проверява работещи приложения и процеси в реално време, като показва оценка за безопасност и уведомява дали даден процес няма валиден цифров подпис или включва потенциално опасни функции.

Разширен отчет за сигурността е достъпен онлайн за всеки процес и показва хеш кода, версията на файла, производителя и други данни. Orange Defender може да игнорира при сканирането определени файлове или папки, ако потребителят ги включи в белия списък.

В заключение, Orange Defender предлага основен набор от инструменти за сигурност, но му липсват някои разширени функции. Пробна версия на програмата е достъпна за сваляне безплатно. Цената на антивируса е 15 долара.

Даунлоуд: Orange Defender

Коментар