Endava разширява бизнеса си в България и Полша

„Полша със сигурност ще се превърне в един от водещите пазари за нашето развитие”, заяви Клаудиу Константинеску, регионален мениджър за Централна Европа в Endava
(снимка: Endava)

Британският доставчик на технологични услуги Endava, който от няколко години оперира и у нас с ИТ център в София, разширява присъствието си както в България, така и в Полша.

В края на миналата година Endava обяви, че след София планира откриване на нови офиси във Варна, Пловдив и Русе. Два месеца по-късно служителите на технологичната компания в Пловдив и Русе вече имат работни пространства и възможност да изпитат новия хибриден модел на Endava.

Междувременно, Endava създава в Полша център на Google за високи постижения, чрез който ще обслужва европейски клиенти. Центърът ще помогне на други компании да изградят Google Cloud платформи и да прехвърлят съществуващите си работни натоварвания към облака.

Търсенето на дигитални технологии нарасна експоненциално в световен мащаб, което позволява на Endava да развива нови центрове и да привлича специалисти в регионалните си екипи. „Полша със сигурност ще се превърне в един от водещите пазари за нашето развитие”, коментира Клаудиу Константинеску, регионален мениджър за Централна Европа в Endava.

Технологичната компания има глобално присъствие и развойни центрове в Централна Европа и Латинска Америка, както и близки до клиентите офиси в Западна Европа, Обединеното кралство, Съединените щати, Австралия и Сингапур.

Коментар