Microsoft обяви нов мениджър за 24 държави в ЦИЕ

Мишел Симънс работи в Microsoft повече от 20 години на позиции в ЦИЕ, Азия и САЩ
(снимка: Michelle Simmons / Twitter)

Мишел Симънс ще поеме поста генерален мениджър на Microsoft за региона Multi-Country и ще наблюдава активно операциите на 24 държави в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), вкл. България, съобщи Microsoft.

Считано от 1 април 2022 г., Мишел ще заеме позицията на наскоро освободената Анке ден Оуден, която сега ръководи Microsoft Холандия. Тя е част от семейството на Microsoft повече от двадесет години, като е заемала редица позиции в ЦИЕ, Азия и САЩ, на които е отговаряла за стимулиране на стратегическия растеж на множество пазари, както и за изграждане на връзките с партньори и клиенти.

По време на своята работа като генерален мениджър на новите пазари в Югоизточна Азия, Мишел ръководи бизнеса на Microsoft в 9 държави, които са едни от най-бързо развиващите се пазари в Азиатско-тихоокеанския регион. Основният ѝ фокус там е бил върху модернизирането на икономиките и компаниите чрез дигитална трансформация.

На последната си позиция като ръководител на отдела по маркетинг и операции, Мишел отговаря за бизнес стратегията на компанията, контролирането на приходите от продукти, маркетинг и множество операции, които дават възможност за дигитална трансформация на клиенти и партньори в 33-те страни, съставляващи бизнеса на Microsoft в Централна и Източна Европа.

На новата си позиция Мишел ще помага на региона да надгради и развие своя технически потенциал чрез дигитални иновации. Заедно със своя екип, тя ще работи с местни клиенти, партньори, предприемачи, предприятия и организации от публичния сектор за дигитална трансформация и иновации с помощта на облачни технологии. Мишел ще насърчава и дигиталните умения.

„Потенциалът на технологиите, които позволяват на бизнеса и правителствата да правят иновации и да се трансформират, никога не е бил по-голям и очаквам с нетърпение работата с нашите партньори и клиенти, за да добавим тази стойност на региона”, коментира назначението си Мишел Симънс.

Коментар