Създадоха музикален клонинг на играта Wordle

Музикалният вариант на Wordle вече привлече милиони играчи
(снимка: CC0 Public Domain)

Още преди да бъде придобита от Ню Йорк Таймс в началото на годината, играта Wordle вдъхнови безброй имитатори. През седмиците оттогава досега новите вариации се умножиха многократно.

Има такава версия, която въвлича в забавлението цели 98 играчи Има клонинг на Wordle, който предизвиква знаещите да решават по 16 пъзела едновременно. Ето, че сега има и музикален клонинг.

За тези, които не обичат думите, но ценят музиката, е Heardle. Това е ребус, който подлага на изпитание познанията ни в областта на популярната музика. Както и при Wordle, всеки играч има право на шест опита да отговори правилно.

Номерът е в това, че за целта играчът ще трябва да чуе само около една секунда от песента, която да идентифицира при първите си няколко предположения.

Играта е безплатна и стъпва на Soundcloud. Вече привлича милиони играчи. Тези от тях, които харесват идеята, могат да я подкрепят чрез дарение.

Heardle в крайна сметка ще даде допълнителни две, три, четири и дори пет секунди при последващите опити, за да помогне на играча да си осигури победа.

Популярността на Heardle расте главоломно и някои ентусиасти дори споделят, че имат затруднения с достъпа до сайта – изглежда на моменти той е претоварен.

„Heardle беше създаден от малка група приятели, след което някак си спечели милиони играчи за една нощ. Моля, бъдете мили”, казват създателите на новото ребусно забавление.

Коментар