Експерт: Реактивните раници са ужасна идея

Реактивните раници са една от атрактивните нови технологии, които будят и тревоги
(снимка:  JetPack Aviation)

„Реактивните раници са ужасна идея – всякакви идиоти ще кръжат над главите ни и всеки от тях ще се напъва да отиде колкото се може по-нависоко” – такова бъдеще описа в най-новата си публикация Тори Бош, анализатор на Future Tense по темата за влиянието на авангардните технологии.

„Представете си истинско, масово използване на реактивни раници. Няма ли операторите да се блъскат едни в други? Над нас ще кръжат… глупци, които непрекъснато ще се опитват да ни задминат подобно на онези шофьори, които си мислят, че надхитрят системата, когато карат в аварийната лента по време на задръстване…”, казва Бош, цитиран от Slate.

Друг аспект от неприятните ефекти на реактивните раници, според него, ще са безбройните мухи и буболечки, които ще се лепят по лицата на операторите, движещи се с реактивни раници. Това, разбира се, има своето решение – хората ще трябва да носят каски с предпазни стъкла, които пък тотално променя усещането за летенето.

Реактивните раници следва да работят само като изключителна форма на транспорт, а не като стандартна, убеден е Бош. Те биха имали смисъл за придвижване при военните, а също и при службите за спешна помощ, но не и за всеобща употреба.

Възможно е, разбира се, реактивните раници да се предлагат и като забавление за феновете на адреналина и силните усещания, както и за свръхбогатите любители на новите технологии, но това ще са по-скоро еднократни преживявания, отколкото нещо рутинно, смята Бош. Със сигурност реактивната раница няма да е нещо, което нарамваш, за да отидеш на работа или да излезеш на разходка с приятели.

Коментари по темата: „Експерт: Реактивните раници са ужасна идея”

добавете коментар...

  1. :o)

    Човека явно е дошъл в София и е гледал как карат перничани, дупничани и всякакви такива 🙂

  2. Надежда Василева

    Tова са снети от употреба шпионски раници.Който иска да кръжи.
    Предпочитат се естествени крила, но няма на промоции.

Коментар