За първи път: доставка на пица с реактивна раница 

Реактивната раница беше използвана по необичаен начин – за доставка на пица
(снимка: Gravity Industries)

Куриер на популярна верига пицарии за първи в света достави поръчка, използвайки реактивна раница. Иновацията е резултат от партньорство на Domino’s с производителя на реактивни раници Gravity Industries. 

Уникалната доставка стана в рамките на музикалния фестивал Гластънбъри в Обединеното кралство. Тази година на Pyramid Stage гостува хедлайнерът на събитието Елтън Джон, чиято песен е вдъхновена от местна пицария, отбелязва Independent. 

Временно преустроен като пилот на реактивна раница, куриерът на Domino’s излетя от близкото заведение в Гластънбъри, прелетя над полетата и раздаде пица на почиващите участници във фестивала.  

Веригата получава поръчки от събитието от няколко години, но досега не беше възможно да ги достави до фестивала. Този път обаче Domino’s, вдъхновена от композицията Rocket Man на Елтън Джон, създаде своя собствена „ракета човек”, който „нахрани” посетителите на фестивала. 

На въпрос дали Domino’s планира да превърне доставката на пица до фестивала в стандартна практика, говорител на компанията отговори неангажиращо: „Всичко, което можем да кажем на този етап е, че идеята има крака… или крила… или реактивна раница“. 

Костюмът, струващ няколкостотин хиляди долара, е ушит по поръчка. Компанията, която го е направила, Gravity Industries, казва, че доставката на пица с нейните реактивни раници е уникален случай и храната не влиза в обичайните летателни планове. Но това в известен смисъл е „бъдещето на услугата за бърза доставка“. 

Коментар