Technics SL-1200M7L – юбилеен DJ грамофон

SL-1200M7L, достъпен в седем цвята, отразява уличната култура, която роди диджеите
(снимка: Technics)

Със специално издание на грамофона с директно задвижване SL-1200M7L, японският бранд Technics чества 50-годишния юбилей на успешната серия DJ грамофони SL-1200. Новият продукт ще излезе на световния пазар като лимитирана колекция от 12 000 бройки.

SL-1200M7L е специално издание „Limited Edition”, базирано на модела SL-1200MK7, който беше пуснат през 2019 г., и ще се предлага в седем цвята (черен, червен, син, бял, зелен, жълт, бежов), за да отрази уличната култура, която роди диджеите.

Тонрамото е анодирано в златист оттенък, а елементите на горния панел имат специална емблема с гравиран сериен номер, който представлява модела Limited Edition. Специалните аксесоари включват подложка (мат) със златисто лого на Technics и стикер за 50-годишнината.

Моделът SL-1200M7L Limited Edition използва електродвигател с директно задвижване без сърцевина, който осигурява стабилно, равномерно въртене и голям въртящ момент. Грамофонът се отличава с високочувствително и същевременно здраво тонрамо за точно и прецизно снемане на аудио сигнала от браздата на грамофонната плоча.

Дискът с двуслойна структура е с подобрени характеристики за поглъщане на вибрациите. Стабилният корпус и изолатори с висока степен на поглъщане елиминират всички вибрации, дори при тежки условия на работа.

Елементите на горния панел имат специална емблема с гравиран сериен номер
(снимка: Technics)

Сред останалите характеристики са функция за настройване на въртящия момент при стартиране и скоростта на спиране, както и функция за контрол на темпото, която позволява прецизно и стабилно регулиране на темпото. Налична е също функция за възпроизвеждане в обратна посока за разширяване на DJ възможностите. Иглата с осветление от светодиод има висока яркост и дълъг експлоатационен срок.

Легендарният SL-1200 стартира като популярен грамофон с директно задвижване през 1972 г. и стана най-продаваният модел с 3 500 000 кумулативни продажби в серията. Грамофонът се отличаваше с голям въртящ момент, лекота на работа и висока надеждност.

Грамофонът получи висока оценка както от аудиофили, така и от диджеи, като спомогна за развитието на DJ културата в области като електронната танцова музика. Серията продължава да бъде силно приветствана от диджеите и днес.

Коментари по темата: „Technics SL-1200M7L – юбилеен DJ грамофон”

добавете коментар...

  1. Blackthorn

    Всичко ново е добре забравено старо 🙂

Коментар