Австрийски стартъп показа най-мощния електромобил

Електрическият звяр Vayanne има класически дизайн на суперавтомобил
(снимка: Deus Automobiles)

Младата австрийска компания Deus Automobiles се готви да представи официално „най-мощният” електромобил в света. Това е моделът Vayanne с мощност 2200 к.с., който може да се появи на пазара през 2025 г. и наистина има шанс да счупи всички рекорди, ако други марки не го изпреварят.

Официалният дебют на Deus Vayanne се очаква на автомобилното изложение в Ню Йорк, което ще отвори врати в петък, 15 април. Класическият дизайн на хиперколата е заслуга на художниците от студио Italdesign.

Автомобилът се задвижва с електрическа тяга, но производителят е запазил елементи от дизайна на двигателите с вътрешно горене: голяма радиаторна решетка е поставена отпред, а въздухозаборниците са разположени отстрани.

Deus все още не е публикувала подробни технически спецификации за своя Vayanne, но вече известните факти са впечатляващи. В допълнение към мощността от 2200 к.с., автомобилът предлага 2000 Нм въртящ момент, ускорение до 100 км/ч само за 1,99 секунди и максимална скорост от 400 км/ч.

Vayanne с мощност 2200 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч само за 1,99 секунди
(снимка: Deus Automobiles)

Компанията обещава да започне серийно производство на модела през 2025 г. Цената все още не е уточнена, но заслужава да се отбележи, че Deus позиционира Vayanne като „оазис на лукса в света на електрическите хиперавтомобили”. Това означава удобен и високотехнологичен интериор и едва ли скромна цена. Компанията ще пусне не повече от 99 броя от тази машина.

Коментари по темата: „Австрийски стартъп показа най-мощния електромобил”

добавете коментар...

  1. ал ахкбар

    имат още боб и хлеб да ядът

    Кoenigsegg

  2. Филанкишията

    Със сигурност не е кой-знае какво
    Tesla Roadster 2 и някои модели на Rimac вдигат над 400 км/ч

Коментар