Важна актуализация на Windows 10 е масово достъпна

Потребителите на Windows 10 вече имат достъп до важната актуализация 21H2
(снимка: стопкадър Microsoft видео)

Microsoft обяви, че актуализираната версия Windows 10 21H2, известна също като Windows 10 November 2021 Update, вече е достъпна за масово разпространение до всички потребители.

„Windows 10 21H2 е предназначена за широко разпространение. Както винаги, ние ви насърчаваме да актуализирате устройствата си до най-новата версия на Windows 10 възможно най-скоро, за да сте сигурни, че можете да се възползвате от най-новите функции и разширената защита срещу рискове за сигурността”, казва в изявление Microsoft.

Не е изненадващо, че Microsoft съветва потребителите да не отлагат надграждането до Windows 10 21H2. На 10 май периодът на официалната поддръжка за Windows 10 20H2 ще приключи. Потребителите, които все още използват тази версия на операционната система, са приканени да актуализират софтуера си преди посочената дата, за да продължат да получават актуализации своевременно, вкл. редовни корекции за сигурност.

В съобщението на Microsoft се споменават и стъпки, чрез които потребителите могат да надстроят операционната си система до Windows 11. Тъй като тази версия на платформата е най-актуалната, софтуерният гигант полага усилия да ускори разпространението ѝ.

Въпреки това, доста високите минимални системни изисквания за инсталиране на Windows 11 и сравнително бавното появяване на нови функции възпрепятстват по-бързото ѝ разпространение сред потребителите.

Коментар