NFT пазарът ще се разрасне до 13,6 млрд. долара до 2027 г.

Знаменитостите популяризират незаменимите токени все по-активно (снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на т. нар. незаменими токени (NFT) ще се разраства интензивно. Ако сегашният му обем се изчислява на 3 млрд. долара, то той ще се увеличи до 13,6 млрд. долара през 2027 година. Това означава среден годишен темп на растеж от 35% – скорост, на която повечето индустрии могат да завиждат. Прогнозата е на изследователите MarketsandMarkets от техния най-нов доклад „Пазар на незаменими токени – глобална прогноза до 2027 г.“

Има няколко фактора, които ще тласкат напред NFT пазара през посочения период. Начело сред тях е нарастващото влияние на знаменитостите, които подхранват популяризирането на незаменимите токени. Революцията е на ход и в игралната индустрия.

Успоредно с това е налице бавно, но продължаващо нарастване на търсенето на цифрови произведения на изкуството, казват анализаторите. Всичко това ще стимулира растежа на пазара на NFT по целия свят през прогнозния период.

Предвижданията са, че към изброените фактори ще се добавят и други. Един от тях ще е зачестяването на използването на NFT в управлението на веригите за доставки, търговията на дребно и модата. Заедно с това влияние ще окажат и усилията на индустриалните гиганти да превърнат метапространството в реалност.

Азиатско-тихоокеанският регион ще расте с най-високи темпове през петте години, които предстоят. Фактор за това ще е динамиката на редица развити и развиващи се икономики там като Китай, Япония, Индия, Сингапур и други, вкл. Тайланд, Филипините и Малайзия.

В тези времена на бум на NFT, данните на Google Trends показват, че страните от Азиатско-тихоокеанския регион са направили най-много търсения за NFT, техните тенденции, разработки и инвестиции. Специално Китай, Сингапур и Хонконг са първите три страни, показващи най-голям брой запитвания, свързани с NFT.

Коментари по темата: „NFT пазарът ще се разрасне до 13,6 млрд. долара до 2027 г.”

добавете коментар...

  1. милчо

    абе блокчейн пазара се срина с 92% за една седмица, какъв бум на NFT- това е обречено да уре

  2. Йордан

    Ако западните ни партньори напечатат още няколкостотин трилиона евро, ще само ще си стигне, но и ще надмине.

Коментар