Започва масовото внедряване на Windows 11

Windows 11 може да се инсталира на всеки РС, който отговаря на минималните изисквания
(снимка: Microsoft)

Windows 11 излезе миналата есен и оттогава новата операционната система се разпространява на етапи, за да се сведе до минимум вероятността потребителите да изпитат проблеми. Сега Microsoft обяви, че всички потребители с компютри, които отговарят на минималните системни изисквания за внедряване на новата ОС, могат да инсталират Windows 11.

За да изтеглите подходящия пакет, достатъчно е да проверите за актуализации чрез Windows Update. Може първо да се наложи да проверите компютъра си за минимални системни изисквания. Очаква се скоро актуализацията да бъде налична на всички съвместими устройства.

Имайте предвид, че ако компютърът ви използва драйвери Intel Smart Sound Technology, пак няма да можете да инсталирате Windows, поради проблеми със съвместимостта.

Microsoft няма планове да налага задължителна актуализация на всички устройства, съвместими с Windows 11, поне на този етап. Вместо това компанията дава възможност на потребителите да определят кога да преминат към новата ОС.

Тъй като поддръжката за Windows 10 ще продължи до 2025 година, повечето потребители вероятно няма да бързат да надстройват съществуващите си компютри до Windows 11.

Междувременно, в края на миналия месец стана публично достъпна Windows 10 21H2, най-актуалната версия на операционната система Windows 10. Това се случи няколко дни преди Microsoft да прекрати поддръжката на версия Windows 10 20H2.

Коментари по темата: „Започва масовото внедряване на Windows 11”

добавете коментар...

  1. :o)

    Започвало 😀 😀 😀 божее боже това като план на ТКЗС – на който му трябва чисто нов компютър може и да започне нещо, другото са шмекерии на M$

Коментар