Фирмата-майка на TikTok готви крупни VR инвестиции

ByteDance, компанията-притежател на TikTok, има амбициозни планове за VR бизнес (снимка: CC0 Public Domain)

ByteDance – компанията-майка на TikTok – изглежда се готви сериозно да навлезе в пространството за виртуална реалност (VR), според публикация на Protocol. Фирмата планира да инвестира „тонове пари“ за разработване на съдържание, свързано с VR, посочи изданието, като се позова на „източник, близък до ситуацията“.

Изглежда, че голяма част от инвестициите на ByteDance отиват за наемане на кадри. Както е отбелязано от Protocol, в момента има отворени над 40 обяви за работа за Pico, китайският производител на VR слушалки, който ByteDance придоби миналата година. Повечето отворени позиции са за клонове на Pico Studios на западното крайбрежие в Калифорния и Вашингтон.

Обявите варират от „ръководител стратегии за VR игри“ до „мениджър управление на игри“. Други отворени позиции предполагат повишен фокус върху VR хардуера на Pico, включително инженери за работа с оптика и електроинженери по системния дизайн.

Дотук добре, но има и индикации за планирана експанзия на западните пазари. Една от обявите, цитирана от Protocol, е за ръководител продажби на потребителска електроника в Pico. Това може да се чете като потенциален индикатор, че Pico се стреми да разгърне присъствието си в САЩ.

Pico все още има много да се развива и пред ByteDance със сигурност се простира доста голяма писта, която да използва, за да му даде нужния тласък. Конкуренцията като цяло е в лицето на Meta, HTC, Valve и PlayStation.

Коментар