PlayStation VR2 ще използва технология за проследяване на очите от Tobii

Технологиите за проследяване на очите навлизат във VR устройствата
(снимка: CC0 Public Domain)

Новото поколение на геймърския хедсет PlayStation VR2 ще използва технология за проследяване на очите от Tobii, съобщиха официално от шведския разработчик. Tobii преговаряше със Sony Interactive Entertainment за внедряване на иновацията от февруари тази година.

Сделката със Sony ще донесе повече от 10% от годишните приходи на шведския разработчик, съобщи главният изпълнителен директор на Tobii – Ананд Сриваца, цитиран от GamingBolt. Той допълни, че бързото развитие на индустрията за виртуална реалност (VR) не позволява прогноза за приходите след 2022 г.

Не за първи път технологията на Tobii ще се използва във VR хедсети. Тя вече намери приложение във VR решенията на Qualcomm. Освен това технологията се използва в HTC Vive Pro Eye, HP Reverb G2 Omnicept Edition и Pico Neo 3 Pro Eye.

PlayStation VR2 ще се присъедини към този списък, но в момента не е известно кога технологията ще стане част от новото поколение VR хедсет. Нито Sony Interactive Entertainment, нито Tobii разкриват датата на пускане на PlayStation VR2 на пазара.

Според различни източници, новото развлекателно устройство с технология за проследяване на очите на потребителя ще се появи на пазара през 2023 г. Очаква се технологията на Tobii да ускори реализацията на концепцията за метапространство.

Коментар