Jeep за електромобилите си: 4xe е новото 4×4

100% от европейските продажби на Jeep ще бъдат електромобили до 2030 г.
(снимка: Jeep)

Подобно на много други автомобилни производители и Jeep обяви планове да електрифицира цялата си гама до 2030 г. Това включва разширяване на 4xe презареждаемите хибриди, както и представяне на поредица нови напълно електрически SUV до 2025 г.

Jeep Recon и новият Wagoneer EV ще дебютират през 2023 г., докато Jeep Avenger EV ще бъде показан на автомобилното изложение в Париж през октомври т.г., съобщиха от компанията. „4xe е новото 4×4“, каза главният изпълнителен директор Кристиан Мюние.

След пускането на пазара на Grand Cherokee 4xe и Wrangler 4xe, компанията ще постави електрифицирано задвижване в цялата си гама от автомобили. Това включва и под-марката Wagoneer, като се очаква моделите да „доставят задвижващи системи, които са насочени към приблизително 740 км комбиниран пробег“.

В допълнение към презареждаемите хибридни SUV, Jeep ще представи четири напълно електрически превозни средства в глобален мащаб до 2025 г. Някои от тях ще са достъпни само за определени пазари, например в Европа.



Jeep казва, че 100% от нейните европейски продажби следва да бъдат на електромобили до 2030 г. Моделите Recon и Wagoneer S EV ще дебютират някъде през 2023 г., като продажбите се очаква да започнат през 2024 г.

Коментар