Как да използвате новите технологии в банята

Банята на бъдещето ще продължи да бъде място за бягство от ежедневието
(снимка: CC0 Public Domain)

С развитието на технологиите нашите домове стават все по-умни – и банята не е изключение. Независимо дали в момента проектирате банята си и искате да интегрирате новите технологии в нея, така че да оптимизирате мястото максимално, или пък вече се възползвате от предимствата на подобни смарт джаджи, но искате да ги актуализирате, ние сме тук, за да ви дадем няколко съвета как да използвате новите технологии в банята.

Един от най-важните моменти в едно обзавеждане за баня е изборът на тоалетна чиния. Ако искате тя да е максимално технологична, то трябва да се спрете на „японските” тоалетни. Информация за тях изобилства в мрежата, така че лесно можете да получите повече информация за техните характеристики. Накратко казано – те са пълни с интелигентни функции, гарантиращи, че всяко посещение в банята е възможно най-луксозно.

Различните модели се управляват с помощта на дистанционно или приложение на смартфон, което означава, че всяко посещение на тоалетната от всеки член на семейството може да бъде персонализирано. Освен това капакът им се отваря автоматично, когато се приближите, и се затваря, след като сте готови. А ако ви се доходи до тоалетната през нощта, то бъдете спокойни – тоалетната свети с мека светлина.

Смарт душовете са вариант, който може да ви спести доста разходи. Човек използва няколко десетки литра вода всеки ден, когато си взема душ. Душовете с нисък дебит помагат за намаляване на потреблението на вода, но интелигентните модели могат да намалят общото количество още повече. Освен това няма да има нужда да губите вода и време в настройка на точната температура. Душът ще го прави вместо вас.

Живеем в свят, който е пълен с цифрово съдържание. За много хора, времето прекарано в банята е единственото, което прекарват на спокойствие. Не всеки споделя една и съща нужда от тихо пространство и за тези хора телевизорът в банята може да бъде идеалното решение. Идеята за поставяне на телевизор в банята не е нова, но както при всички цифрови технологии, възможностите се увеличават, функционалността се подобрява.

Очуканите пластмасови бутилки и дефектните помпи за сапун могат да останат в миналото, тъй като автоматичните дозатори за сапун са вече тук. Те са елегантни и правят миенето на ръцете по-хигиенично. Поставяйте длани под дозатора, той автоматично ще освободи доза сапун.

Напредъкът в приспособленията за баня направи възможно управлението на вашата вана, душ (или и двете) от вашия смартфон или с помощта на прости гласови команди. Лесен за инсталиране и използване, никога не е било по-лесно да пуснете вана или душ според вашите точни предпочитания.

Търсите най-доброто у дома спа изживяване? Можете да обзаведете банята си с хидромасажна вана с вградена смарт технология. Много модели създават фини мехурчета във водата, подобна на джакузи. Страхотното изживяване е гарантирано.

Трудно е да се предвиди колко напред в технологичното си развитие ще се окаже банята в близкото и далечното бъдеще. Както при останалата част от домакинството, тенденцията изглежда е към свързаност и автоматизация. Колкото и непредсказуемо да е бъдещето, не е трудно да си представим, че една баня на бъдещето ще продължи да бъде място за бягство от ежедневието, без напълно да губи връзка със случващото се в технологичния свят.