След 30 години: Microsoft Office сменя името си

Колекцията приложения Excel, Outlook, Word и PowerPoint става ребрандиран пакет Microsoft 365
(снимка: Microsoft)

Microsoft реши да преименува най-популярния си софтуер за продуктивност – пакета Office, който е на пазара от над 30 години. Новото име на продукта ще бъде Microsoft 365, съобщиха от компанията официално.

Колекцията от приложения като Excel, Outlook, Word и PowerPoint няма да изчезне, но тези програми вече ще съществуват като част от ребрандирания Microsoft 365.

Microsoft налага ребрандирането от доста време. Преди две години компанията пристъпи към преименуване на Office 365 на Microsoft 365, но сега промяната се задълбочава.

“Последните няколко години Microsoft 365 се превърна в нашия флагмански пакет за продуктивност… През следващите месеци Office.com, мобилното приложение на Office и приложението на Office за Windows ще се превърнат в Microsoft 365 с нова икона, нов облик и дори повече функции“, поясниха от компанията.

Първите изменения в логото и дизайна ще се появят на Office.com още този месец, а Office приложението за Windows, iOS и Android ще бъде ребрандирано през януари 2023 г.

Microsoft 365 вече ще бъде дом на Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Loop, Clipchamp, Stream и новото приложение Designer. Основното приложение на Microsoft 365 за мобилни устройства и компютри ще включва онлайн срещи, място за всички файлове и документи и персонализирано групиране на съдържание.

Microsoft Office обаче няма да изчезне веднага. Компанията ще продължи да предлага самостоятелни покупки на пакета на потребители и фирми чрез плановете Office 2021 и Office LTSC. И все пак новите функции ще идват с Microsoft 365, а не с Microsoft Office.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар