Ще търгуваме криптовалута с обикновени банкови сметки

Търговията с криптовалута ще стане много по-достъпна с нова услуга на Mastercard
(снимка: CC0 Public Domain)

Платежният оператор Mastercard планира да пусне услуга за търговия с криптовалута, свързана с обикновени банкови сметки. Crypto Source ще заработи в началото на следващата година като част от пилотна програма в САЩ, Израел и Бразилия.

Възможността да купувате криптовалута в собствената си банка, където имате сметка, е нужда на пазара и това, което потребителите искат, казва Аджай Бхала, президент по киберсигурността на Mastercard, в интервю за Блумбърг. Той обаче не уточнява кои банки ще участват в пилотния проект.

Mastercard ще предлага услугата Crypto Source в партньорство с компанията за цифрови активи Paxos Trust. Именно тя ще предоставя услуги за търговия и съхранение на виртуална валута от името на банките. Това означава, че кредитните институции няма да държат криптоактиви.

Поради икономическия спад и нарастващата инфлация, пазарът на криптовалути се сблъска с проблеми, които доведоха до поредица от фалити, както и до загуба на почти 2 трилиона долара капитализация.



Въпреки това големите финансови компании продължават да предлагат продукти и услуги в този сегмент. Така например, в края на миналия месец борсовият оператор Nasdaq обяви планове да започне да предлага услуги за съхранение на цифрови активи на своите клиенти.

Коментар