Дронове или НЛО? Зачестяват наблюденията на странни обекти в небето

Част от неидентифицираните летящи обекти в небето над САЩ за определени като дронове или балони, но за повечето няма обяснение (снимка: CC0 Public Domain)

Броят на наблюденията на неидентифицирани летящи обекти, докладвани на Пентагона, се е увеличил рязко през последната година, според нов, некласифициран правителствен доклад.

Неидентифицираните въздушни явления „продължават да представляват риск за безопасността на полетите и възможна заплаха от противниково разузнаване“, според доклада на Службата на директора на националното разузнаване в САЩ.

Числата говорят сами по себе си. В предварителен доклад от юни 2021 г. службата заяви, че е събрала 144 наблюдения на НЛО, обхващащи предходните 17 години. От този момент насетне обаче, след като е създаден нов офис в рамките на Министерството на отбраната за разследване на наблюдения на НЛО, са получени 247 нови доклада за странни обекти в небето.

В доклада се казва, че правителството също така е идентифицирало допълнителни 119 съобщения за периода, обхванат от предварителния доклад, с което броят на новите известия за НЛО всъщност достига 366, а общият брой – 510.

Службата за разрешаване на аномалии във всички области при Пентагона „е оценила повече от половината“ от новите доклади „като показващи незабележителни характеристики“, според доклада. Голяма част от съобщенията – по-точно 163 – са били „характеризирани като балон или устройства, подобни на балон“. 26 са били различни видове дронове. Още шест са етикетирани като „суматоха“ (категория, която включва птици, метеорологични явления или летящи найлонови торбички).

Това означава, че 171 от 366-те нови доклада остават необяснени, а някои от тях „изглежда са демонстрирали необичайни летателни характеристики или възможности за работа и изискват допълнителен анализ“, се казва в доклада. Все пак от службите уточняват, че нямат подозрения в летящите обекти да е имало извънземни.

Коментари по темата: „Дронове или НЛО? Зачестяват наблюденията на странни обекти в небето”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Здравият разум – удобна ЛЪЖА

  2. Anonymous

    Освен 14 ное 2004 – тиктак!

  3. Anonymous

    Нло – нема.
    Всичко е блатен газ отразено отражени на балон_найлонова торбичка в която няма сиви извънземни.

Коментар