ИТ екосистемата на Варна се разраства

„Варна е един от градовете с много сериозен потенциал за растеж в областта на ИТ”, казва Андон Симеонов, генерален директор на SoftServe България (снимка: Йорданка Атанасова / предоставена от SoftServe)

Дигиталната екосистема на Варна не спира да расте, да се развива и да предлага все повече възможности. Новост от тази седмица е присъединяването на компанията SoftServe към ИКТ Клъстер, който представя технологичния сектор в Североизточна България.

SoftServe ще работи заедно с клъстера, за да подпомогне неговите бъдещи проекти и инициативи за развитието на ИТ сектора в региона.

„Очаквам чрез партньорството на SoftServe България и ИКТ клъстер Варна да допринесем за развитието на ИТ сектора в региона. Варна е един от градовете с много сериозен потенциал за растеж в областта на ИТ”, сподели Андон Симеонов, генерален директор на SoftServe България.

По неговите думи, SoftServe има какво да добави за постигане на общите цели – а именно „регион със сериозни компании, които допринасят за позитивният облик на цялата екосистема”.

Компанията оперира на световния пазар като разработчик на софтуер и доставчик на консултантски услуги на стартиращи или вече утвърдени имена в сферата на здравеопазването, финансите, банковия и застрахователен сектор, дигиталните медии и търговията.

ИКТ Клъстер Варна е сдружение с нестопанска цел, учредено през 2008 година. Клъстерът обединява близо 30 компании и университети от сектора на информационните и комуникационни технологии на територията на община Варна.

Основната функция на клъстера е обменът на ноу-хау и добрите практики за развитие на бизнес в областта на информационните и комуникационни технологии.

Коментар