Дигитални услуги подобряват здравеопазването в Европа

Автоматизирането на комуникационния поток между пациенти и здравни служители улеснява всекидневието и за двете страни (снимка: CC0 Public Domain)

Компанията за дигитална инфраструктура Equinix обяви партньорство с Aurora Innovation, доставчик на комуникационни услуги и решения за сектора на здравеопазването. Сътрудничеството ще разшири услугите на Aurora в Европа.

С фокус върху подобряване на пациентския достъп до здравни услуги, както и на работната среда на здравните служители, двете компании ще използват дигиталните услуги, за да разширят достъпа до Aurora teleQ – услуга, която автоматизира комуникационния поток между пациенти и здравни служители и така улеснява всекидневието и за двете страни.

Според Световната здравна организация (СЗО) стресът може да е причината 10 милиона здравни работници да напуснат професията до 2030 г. Въпреки това изготвянето на по-добри графици и намалената административна тежест могат да помогнат за намаляване на стреса и свързаното с него прегаряне, намалявайки процента на отпадане от тези основни роли.

Aurora teleQ подпомага подобряването на работните среди за служителите в сектора на здравеопазването, като предоставя система за управление на всички клиентски контакти, както и достъп до натрупаната медицинска информация за съответния пациент, през един потребителски интерфейс, без значение от предпочитания метод за контакт от страна на пациента.

Структурираната система за запазване на час позволява на здравните
работници – често изправени пред предизвикателни условия на труд – да планират графика си предварително и да намалят стреса, свързан с комуникацията по телефона. В резултат на това персоналът разполага с по-подредени работни дни, а пациентите знаят кога да очакват обаждане. Така се увеличава наличното време за всеки пациент, а качеството на грижата се подобрява.

„Възползвайки се от портфолиото от дигитални услуги на Equinix, Aurora Innovation може да разшири работата си с компании от сектора в Европа като предлага защитена и лесна за използване платформа, с която да се опрости създаването на графика на здравните работници”, каза Тапани Кирки, главен изпълнителен директор в Aurora Innovation.

Базирана в Швеция, Aurora Innovation предлага услуги във Финландия, Нидерландия, Португалия и Испания. Компанията работи съвместно с Equinix с цел достигане на нови европейски пазари и разширяване на услугите, налични в съществуващите локации.

Създадената в резултат на това стабилна и децентрализирана дигитална платформа – Aurora teleQ, предлага решение за управление на пациентски контакти, като опростява и улеснява комуникацията между пациент и лекар и позволява на здравните работници да отговарят на пациентите по по-ефикасен начин.

„Преходът към дигитално здравеопазване в Европа ще продължи да ускорява своите темпове с въвеждането на нови модели за домашна грижа и телемедицина. Ние в Equinix помагаме на компании като Aurora Innovation да прилагат възможностите, които предлага дигитализацията, и да разширят своя бизнес, чрез увеличаване на достъпа до решения, които могат да подобрят благосъстоянието както на пациенти, така и на здравните служители”, посочи Игнасио Велила, вицепрезидент, „Глобални управлявани услуги” в Equinix.

Гъвкавостта и скалируемостта на Управляваните частни облачни услуги (Managed Private Cloud – MPC) на Equinix означават, че Aurora Innovation сега ще има възможност да разшири своите услуги и да постигне по-голям растеж в държавите, в които вече има присъствие. Чрез Equinix Fabric шведската компания ще може да свързва своите дигитална инфраструктура и услуги със софтуерна скорост чрез защитена и софтуерно дефинирана взаимосвързаност. Това носи със себе си възможност за бързо скалиране на капацитета, когато е необходимо да се справи с внезапни скокове на входящ трафик в различни региони.

„Защитените и сигурни комуникационни канали са една от основите на нашата услуга teleQ. Широката мрежа от центрове за данни на Equinix свързва Aurora Innovation по защитен начин с регионалните доставчици на телеком услуги, с които си партнираме. Това ни позволява да осигурим възможно най-сигурния опит за пациенти и здравни служители”, каза Пер Торселиус, директор „ИТ и осигуряване на услуги” в Aurora Innovation.

Коментар