Teams 2.0 ще стане клиент по подразбиране в Windows

Подобреният Teams 2.0 ще предложи по-висока производителност и по-ниска консумация на системни ресурси (снимка: Microsoft)

Microsoft ще направи новата версия 2.0 на популярното приложение за сътрудничество Teams клиент по подразбиране за операционната система Windows тази година, съобщи тематичният уеб ресурс Windows Central.

По-рано тази година Microsoft обяви нова версия на Teams, която има по-висока производителност и по-малка консумация на системни ресурси. Сега стана ясно, че клиентът Teams 2.0 ще замени стандартната версия на приложението в Windows.

В момента Teams 2.0 е в бета версия, в която липсват някои от функциите в настолния клиент на приложението. Но  Teams 2.0 ще бъде подобрен по-късно тази година, след което ще замени класическото приложение за Windows.

„В новия Teams липсват някои функции, които се поддържат в класическия Teams. По-късно тази календарна година ще направим новия Teams клиент по подразбиране. Това ще се случи, когато имаме паритет на функциите и сме сигурни, че потребителите могат да мигрират към новия Teams“, уточнява Анупам Патнаик, водещ специалист в Microsoft за Teams.

Освен това разработчиците от Microsoft ще пуснат бета версия на Teams 2.0 за платформа macOS, както и уеб версия на приложението.

Коментар